Cтуденти-програмісти ЖДТУ відтепер співпрацюють з голландською енергетичною компанією

24 листопада 2014 року у Житомирському державному технологічному університеті відбулась зустріч студентів-другокурсників напряму “Програмна інженерія” зі студентами та професорами Технічного університету Роттердаму (Голландія).

Студенти і викладачі співпрацюють в рамках програми “Бізнес-ІТ та Менеджмент”, створюючи програми для компанії-виробника сонячної енергії з Голандії. Проект виконується вже два місяці, і сьогодні українські та голландські команди нарешті зустрілися.

Програма “Бізнес-ІТ та Менеджмент” започаткована Технічним університетом Роттердаму. В її рамках студенти проходять навчання з мов програмування, дизайну, управління проектами, тестування та розробки баз даних у провідних ІТ-компаніях. Отримані знання вони використовують для розробки програми на замовлення Rooftop Energy NL (компанії, що займається постачанням “зеленої” енергії школам, державним закладам та компаніям Нідерландів).

Цього року в програмі крім житомирян беруть участь університет Bionic Hill (Київ, Україна) та Санкт-Петербурзький державний університет (Санкт-Петербург, Росія). Підсумки будуть підбиті у лютому 2015-го року, тоді ж будуть оголошені переможці, які поїдуть на  до Роттердаму. Бажаємо нашим молодим програмістам перемоги і висловлюємо подяку компанії «ISM Україна» за організацію та технічне консультування команди.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.