Семінар «Енергоефективність застосування привідної та пускорегулюючої техніки Siemens на виробництві» відбувся в ЖДТУ

14 травня 2015р. в ЖДТУ відбувся технічний семінар на тему «Енергоефективність застосування привідної та пускорегулюючої техніки Siemens на виробництві», який став подальшим кроком налагодженої співпраці ЖДТУ та зокрема кафедри АУТПтаКТ з ТОВ «ЕНКОН», що здійснюється впродовж останніх чотирьох років.

В якості доповідачів семінару виступили представники дочірнього підприємства «Сіменс Україна» та їх партнер в Житомирському регіоні – системний інтегратор ТОВ «ЕНКОН». ДП «Сіменс Україна» та ТОВ «ЕНКОН» є компаніями, що займаються постачанням продукції та технічних рішень, що пропонуються концерном “Siemens AG”, а також безпосередньо розробкою та реалізацією проектів з автоматизації технологічних процесів в різних галузях промисловості в межах широкого кола підприємств України.

Метою семінару було ознайомлення представників промислових підприємств, викладачів, інженерів та студентів ЖДТУ та інших навчальних закладів з новими досягненнями в області побудови автоматизованих систем керування технологічними процесами, з сучасними вимогами до сертифікації промислового обладнання, що висуваються європейськими стандартами якості, а також з останніми новинками елементів автоматики, що виготовляються концерном “Siemens AG” та пропонуються до використання в промисловості нашої країни українським представництвом «Сіменс Україна» та його партнерами.

Зі вступним словом виступив технічний директор ТОВ «ЕНКОН» О.Є. Жуковський, який акцентував увагу на множину проектів з автоматизації, розроблених та реалізованих їх компанією за останні роки в Житомирському регіоні та в межах України загалом.

Далі з доповідями виступили представники департаменту “Промислова автоматизація та технології приводів” ДП «Сіменс Україна».

Перша частина семінару була присвячена питанням застосування комутаційної апаратури, пуско-регулюючого та захисного устаткування в системах керування, зокрема було викладено сучасну концепцію побудови промислових систем Industry 4.0, можливості та особливості застосування шинного польового інтерфейсу AS-I та iнтерфейсу точка-точка IO-Link для розподіленого керування комутаційною технікою, виконано огляд широкої гамми продукції – електромеханічних контакторів та пускачів SIRIUS, гібридних пускачів, пристроїв захисту від перенавантажень та аварій, пристроїв плавного пуску, станцій керування двигунами SIMOCODE тощо.

Друга частина була присвячена електроприводам та зокрема застосуванню частотних перетворювачів в системах керування. Було викладено області застосування різних приводів та перетворювачів, їх можливості, модульну концепцію будови. Детальна увага була присвячена аналізу модульних частотних перетворювачів: SINAMICS G120 – для широкого спектру застосувань та SINAMICS S120 – для неперервних та циклічних технологічних процесів з підвищеними вимогами до динаміки та якості регулювання.

В семінарі взяли участь представники ряду промислових підприємств міста Житомира та області, зокрема  інженери та спеціалісти з автоматизації з таких підприємств, як: ДП “Євроголд Індестріз Лтд”, ПАТ “Житомирський завод огороджувальних конструкцій”, ВАТ “Житомирський картонний комбінат”, ПАТ “Житомирський маслозавод” – “Рудь”, ПАТ “Малинська паперова фабрика – Вайдманн”, ТОВ “Бердичівський пивоварний завод”, ВАТ “Біомедскло”, ТДВ “ЖЛ” (Житомирська кондитерська фабрика), ТОВ “Обербетон-інвест”, ТОВ “Беховський гранітний кар’єр” тощо.

Також були запрошені делегації викладачів та студентів з навчальних закладів – Житомирського технологічного коледжу та Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

В якості одного з висновків семінару було визначено можливості подальшої тристоронньої співпраці ДП «Сіменс Україна» та ТОВ «ЕНКОН», з однієї сторони, промислових підприємств, з другої, та ЖДТУ, з третьої, як профільного навчального закладу, який вже декілька років успішно готує спеціалістів з використання, програмування та налагодження промислової автоматики виробництва концерну “Siemens AG”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.