Участь студентів факультету ІКТ у роботі форуму компанії CISCO «Архітектура цифрових мереж»

18 травня 2016 року у м. Києві в НСК «Олімпійський» відбулася одна з важливих щорічних подій у сфері інформаційних технологій – форум компанії Cisco «Архітектура цифрових мереж». Основними напрямами форуму цього року були «Мережі», «Безпека», «Сумісна робота/Центри обробки даних». 

У роботі форуму взяли участь студенти 3-го курсу ФІКТ за напрямом підготовки «Системна інженерія» Євген Герасимчук, Вадим Миколайчук, Віктор Лажевський та в.о. завідувача кафедри комп’ютерної інженерії ЖДТУ Єфіменко А.А.
Всі учасники форуму прослухали доповідь головного директора з технологій корпоративних мереж Cisco у регіоні EMEAR Еріка Марена «Корпоративна мережа від Cisco: платформа для успіху в цифрову епоху» (англійською мовою) та доповідь представника фірми Intel. Надалі учасники форуму мали можливість прослухати доповіді за обраними напрямами, ознайомитися зі зразками сучасного мережного та комунікаційного обладнання, виконати лабораторні роботи з використання сучасного обладнання та програмного забезпечення компанії Cisco. Особливе зацікавлення у наших представників викликали доповіді та демонстрації, пов’язані з питаннями віртуалізації мережних функцій корпоративних мереж, новітніми технологіями безпроводових мереж, методами та засобами захисту інформації, організацією роботи центрів обробки даних.

Необхідно відмітити, що три доповіді та демонстрації за напрямом «Сумісна робота/Центри обробки даних» проводив випускник ФІКТ 1997 року Віктор Підкоритов, який нині є провідним системним архітектором підрозділу Cisco в Україні.

Оскільки наші студенти у межах напряму підготовки вже вивчали навчальну дисципліну «Комп’ютерні мережі», а також беруть активну участь у роботі факультетського гуртка з мережних технологій (що функціонує як складова мережної академії Cisco ЖДТУ), то участь у роботі форуму стала важливим сучасним доповненням їх фахової підготовки та подальшого професійного розвитку.

На думку студента Євгена Герасимчука, участь у форумі дала можливість оцінити свій професійний рівень, ознайомитися з новими напрямами розвитку інформаційних технологій, отримати досвід спілкування з фахівцями з розробки та експлуатації мережних технічних та технологічних рішень.

На думку в.о. завідувача кафедри КІ ЖДТУ Єфіменка А.А., участь студентів та викладачів у заходах, які проводяться провідними компаніями у сфері ІТ, є важливим доповненням до університетської підготовки, надає можливість оцінити свій рівень знань та вмінь, надає можливість обрати певну спеціалізацію та стимулює до подальшого професійного розвитку.

5

4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.