ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з “Інформатики” у Державному університеті «Житомирська політехніка»

30-31 січня 2020 року Державний університет «Житомирська політехніка» гостинно приймає учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської олімпіади з «Інформатики». До нашого закладу приїхало понад 90 учнів закладів загальної середньої освіти з різних районів, міст та об’єднаних територіальних громад Житомирської області.

Учасникам олімпіади було запропоновано розв’язати  складні задачі по програмуванню, використовуючи систему проведення змагань ejudge, яка дає можливість учням застосовувати різні мови програмування для виконання завдань.

З вітальною промовою до учасників олімпіади від КЗ «Житомирський ОІППО» Житомирської обласної ради звернувся заступник директора Сюравчик Микола Кирилович, від Державного університету «Житомирська політехніка» – проректор з науково-педагогічної роботи Морозов Андрій Васильович, декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Лобанчикова Надія Миколаївна, а також доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та директор ТОВ «ІСМ Україна» Антонюк Дмитро Сергійович.

Під час роботи учнів на олімпіаді вчителям, які супроводжували учасників заходу, було запропоновано виступи проректора з науково-педагогічної роботи Державного університету «Житомирська політехніка»,  к.т.н., доцента Андрія Васильовича Морозова на тему «Особливості фахової підготовки ІТ-фахівців» та доцента кафедри інженерії програмного забезпечення, к.пед.н. Дмитра Сергійовича Антонюка на тему «Інформаційні технології: практичні аспекти».

Програмою заходу для викладачів передбачено проходження курсів підвищення кваліфікації зі спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» за такими напрямами:

  • «Інформаційні технології у навчанні програмування» – доктор педагогічних наук, професор кафедри інженерії програмного забезпечення Вакалюк Тетяна Анатоліївна;
  • «Динамічне програмування» – проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат технічних наук, доцент Морозов Андрій Васильович;
  • «Розробка JavaScript-гри» – старший викладач кафедри комп’ютерних наук Кузьменко Олександр Вікторович.

За результатами олімпіади будуть визначені переможці.

Бажаємо успіхів і перемоги учням та вчителям!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.