Участь ФІКТ в онлайн-семінарі «Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація»

24 листопада 2020 року декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Лобанчикова Надія взяла участь у другому онлайн-семінарі «Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація».

Учасникам заходу були представлені:

  • нові підходи до внутрішнього забезпечення якості вищої освіти відповідно до ESG та національного законодавства;
  • алгоритм розроблення, перегляду та удосконалення освітніх програм на основі Національної рамки кваліфікацій, стандартів вищої освіти та міжнародних стандартів;
  • забезпечення результатів навчання в освітніх програмах;
  • принципи побудови та розвитку силабусу;
  • підготовка до акредитації освітніх програм і методика її проведення.

Організаторами виступли: Національний офіс Еразмус+ в Україні (проєкт ЄС) спільно з Сумським державним університетом за участі представників Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

У ході семінару висвітлювалися актуальні питання як для закладів вищої освіти, так і для експертів Національного агентства щодо особливості проведення акредитаційних експертиз та унікальні практики в межах реалізації освітніх програм.  Представниками агентства із забезпечення якості вищої освіти було ретельно проаналізовано кожен критерій оцінювання з наведенням конкретних прикладів з метою розуміння ЗВО методики оцінювання,  а експертам правильно обґрунтовувати виставлену оцінку відповідності освітньої програми даному критерію.  Всіма організаторами надавалися ґрунтовні відповіді на поставлені питання, що турбували учасників.

З матеріалами семінару можна познайомитись за посиланням: https://erasmusplus.org.ua/novyny/3138-druhyi-on-lain-seminar-vnutrishnie-zabezpechennia-iakosti-vyshchoi-osvity-rozvytok-osvitnikh-prohram-ta-ikh-akredytatsiia-24112020-on-line.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.