Екскурсія студентів та викладачів ФІКТ на підприємство IZOVAT

22 грудня 2016 року відбулась екскурсія студентів 4-го курсу групи СІ-69 та 1-го року навчання груп АТ-20-2м і АТ-20-3м денної форми навчання факультету інформаційно-комп’ютерних технологій за напрямами підготовки «Системна інженерія» та «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» під супроводом старшого викладача кафедри «Комп’ютеризованих систем управління та автоматики» Локтікової Т.М. до підприємства IZOVAT.

Житомирський завод ізоляційних матеріалів IZOVAT є українським виробником якісної теплоізоляції на основі базальтового волокна. Завод був побудований і розпочав роботу в 2010 році. За два роки підприємство змогло вийти на повну потужність і сьогодні виробляє 30 тис.т мінеральної вати в рік, призначеної для широкого кола застосувань: пласких і покатих покрівель; підлог на грунтах і на лагах, а також на бетонній основі; стін; стель; фасадів. Висока якість продукції заводу IZOVAT забезпечується використанням відлагоджених технологій виробництва на сучасній італійській лінії Gamma Meccanica. На теперішній час мінераловатні плити Житомирського заводу IZOVAT займають суттєву долю на українському ринку й активно експортуються в інші країни.

Особливо приємно відзначити той факт, що екскурсію заводом проводив Артем Бей – випускник денної форми навчання ФІКТ за спеціальністю «Комп`ютеризовані системи управління та автоматика» (2009 року випуску), який працює на підприємстві IZOVAT від початку його заснування, а нині він – начальник відділу автоматизованих систем керування виробництвом.

Студентам було дуже цікаво й корисно ознайомитися з відповідним технологічним процесом, сучасними технічними засобами автоматизованих систем управління в дії, організацією взаємодії людини-оператора з технічними засобами АСУ. Деякі з присутніх висловили побажання потрапити на підприємство на роботу після закінчення навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.