Участь науково-педагогічних працівників ФІКТ у акредитаційних експертизах Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Необхідним і важливим показником діяльності будь якої кафедри чи факультету сучасного університету є залучення його науково-педагогічних працівників до процедур та практик із забезпечення якості освіти, що проводяться Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Не стоять осторонь від цих процесів і викладачі факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирської політехніки. Семеро з них є діючими експертами Національного агентства.

Визнанням високого професійної рівня наших викладачів-експертів є їх активне залучення до проведення акредитаційних експертиз. За останні кілька тижнів майже всі «факультетські» експерти були долучені до проведення близько десяти експертиз у різних навчальних закладах по всій Україні.  Всі акредитаційні експертизи буди проведені дистанційно з використанням технічних засобів зв’язку.

Поточний доробок за наших експертів наступний (акредитаційні експертизи відбулися і звіти з них подано до Національного агентства):

  1. Морозов Андрій Васильович, проректор з НПР, в.о. завідувача кафедри інженерії програмного забезпечення:
  • освітньо-наукова програма «Комп’ютерні науки» за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти, Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.
  1. Лобанчикова Надія Миколаївна, декан факультету ІКТ:
  • освітньо-наукова програма «Кібербезпека» спеціальності 125 «Кібербезпека» за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти, Національний університет «Львівська політехніка»;
  • освітньо-професійна програма «Комп’ютерні науки» спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради;
  • освітньо-професійна програма «Інформаційні системи та технології», спеціальність 126 «Інформаційні системи та технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти, Українська академія друкарства;
  1. Єфіменко Андрій Анатолійович, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки:
  • освітньо-професійна програма «Розподілені програмні системи і технології» спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» другого (магістерського) рівня вищої освіти, Київський Національний університет будівництва і архітектури.
  • освітньо-професійна програма «Комп’ютерні мережі», спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія» (магістерський рівень), Державний заклад Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.
  1. Сугоняк Інна Іванівна, завідувач кафедри комп’ютерних наук
  • освітньо-професійна програма «Програмна інженерія» зі спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького;
  • освітньо-професійна програма «Інтелектуальні технології та прийняття рішень» зі спеціальності 124 «Системний аналіз» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, Національний університет «Запорізька політехніка».
  1. Вакалюк Тетяна Анатоліївна, професор кафедри інженерії програмного забезпечення:
  • освітньо-професійна програма «Середня освіта. Інформатика, математика» спеціальності 014 «Середня освіта» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, Вінницький державний педагогічний університет імені м. Коцюбинського

Ще кілька освітньо-професійних програм, до акредитації яких долучені експерти факультету, знаходяться на етапі аналізу та підготовки до акредитаційного виїзду.

Варто зазначити, що участь у акредитаційних експертизах для наших експертів це не просто перевірки, це неоціненне переймання кращого досвіду та практик проведення і забезпечення освітнього процесу різними університетами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.