Академічна доброчесність – перші кроки для студентів-першокурсників спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека»

Щороку вересень для студентів-першокурсників Житомирської політехніки –  це не лише період знайомства з університетом, його аудиторіями та лабораторіями, одногрупниками та однокурсниками, викладачами та співробітниками, а й період ознайомлення та прийняття багатьох нових понять, які властиві саме університетському середовищу. Одним із таких важливих понять є академічна доброчесність – сукупність етичних принципів і визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання і провадження наукової чи творчої діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових чи творчих досягнень.

Минулого тижня для студентів, що почали навчання за спеціальностями 123 “Комп’ютерна інженерія” та 125 “Кібербезпека” як на рівні бакалавра, так і на рівні магістра, а саме для студентів груп КІ-21-1, КІ-21-2, КБ-21-1, КБ-21-2, КБМ-21-1, викладачами-кураторами кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки було проведено першу зустріч, присвячену питанням академічної доброчесності.

На цій зустрічі студенти були поінформовані про розроблену в Україні та в університеті нормативно-правову базу з питань доброчесності, про принципи та порядок її функціонування та застосування. Також студенти були детально ознайомлені з такими документами як: «Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин у Державному університеті «Житомирська політехніка», «Кодекс академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка». Провідні викладачі кафедри надали пояснення та дали відповіді на питання студентів щодо доступу до документів, їх застосування, наслідків порушення академічної доброчесності.

У фіналі зустрічі зустріч кожен студент взяв на себе зобов’язання дотримуватися прийнятих в університеті правил академічної доброчесності особисто підписавши «Декларацію про академічну доброчесність».

Проведена зустріч дозволила студентам зрозуміти базові поняття та цінності академічної доброчесності, а також шляхи її дотримання. Очевидно, що питання академічної доброчесності під час навчання будуть зустрічатися студентам постійно, їм необхідно навчитися на практиці вирішувати складні етичні та ціннісні проблеми. Викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки як представники університетської академічної спільноти завжди готові допомогти ці проблеми вирішити.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.