Магістри ФІКТ черговий раз відвідали ПАТ ЕК «Житомиробленерго»

В рамках вивчення дисципліни «Охорона праці в галузі та цивільний захист», яку викладає кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматизації та компʼютерно-інтегрованих технологій ім.проф. Б.Б.Самотокіна Сазонов Артем Юрійович та за підтримки голови правління ПАТ ЕК «Житомиробленерго» Шекети Олексія Михайловича вже стало традиційним для студентів магістрів факультету ІКТ відвідування одного із найпотужніших підприємств Житомирської області – ПАТ ЕК «Житомиробленерго».

Вже третій рік поспіль з метою набуття практичних навичок з електробезпеки та надання домедичної допомоги студенти спеціальності автоматизації та компʼютерно-інтегрованих технологій проходять навчання на базі енергопостачальної компанії.

Цього року така подія відбулась 20 жовтня, на високому професійному рівні заняття проводив заступник начальника служби охорони праці Фоменко Володимир Валерійович. Враховуючи електротехнічну специфіку факультету інформаційно-компʼютерних технологій та те, що випускники нашого факультету в тій чи іншій мірі у своїй професійній діяльності стикаються із діючими електроустановками, лектор акцентував увагу на набезпечних проявах електричного струму таких як електромагнітне поле, електрична дуга та безпосередній вплив електричного струму на організм людини.

Студенти мали можливість своїми очима побачти наслідки такого шкідливого впливу на організм людини, ознайомились із особливостями засобів та заходів безпеки які використовуються при роботі з електричним струмом як на підприємстві так і у побуті. Крім електробезпеки студенти мали можливість ознайомитись із правилами проведення реанімаційних дій при ураженні електричним струмом та відпрацювати це на спеціальнмоу манекені.

Під час лекції лектор щоразу нагадував про необхідність бути уважними та обережними, оскільки ціною необережного поводження зі струмом є людське життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.